Baby tas mysterie

Voor de baby shower zorg je dat je een aantal papieren zakken of tassen hebt, en geef deze een nummer met een marker of stift. Stop nu in iedere zak een baby dingetje. Bijvoorbeeld een speen, bijtring or misschien wel een luier, en niet de zakjes dicht. Terwijl je dit doet schrijf je voor ieder nummer op wat er in de desbetreffende zak zit. Laat nu de zakjes rondgaan in de groep en laat de gasten raden wat erin zit, door het zakje te voelen.
Laat ze de antwoorden op een vel papier schrijven. Aan het eind van de baby shower lees je de correcte antwoorden aan iedereen voor. De persoon die de meeste antwoorden goed heeft wint een prijs, en de aanstaande ouders krijgen de baby spulletjes.

Slaapliedjes

Kies tien slaapliedjes of bekende kinderliedjes, en kies een zin van ieder liedje. Schrijf deze op een vel papier en geef ze een nummer van 1 tot 10.
Maak vervolgens kopie├źn van deze lijst en geef deze aan de gasten. Nu krijgen de gasten een paar minuten de gelegenheid om zoveel mogelijk zinnen te matchen met de oorspronkelijke liedjes. Stop er een aantal makkelijke liedjes in, maar ook een paar moeilijke, zodat het een uitdaging blijft.

Een leuke variatie hierop: Zing de regels van de liedjes zelf en laat de gasten op die manier de liedjes raden.

Flessen

Geef iedere gast een babyfles en vul deze met melk, sap of water. Laat iedereen in een rij staan en roep 'Nu!' De deelnemers moeten nu de babyfles (met speen) zo snel mogelijk leegdrinken. Degene die de fles als eerste leeg heeft gedronken, wint.

Flessen Bowling

Zet 10 babyflessen op een rij, op de manier zoals bowlingkegels normaliter staan. In een driehoeksvorm bijvoorbeeld.
Zorg dat je een goede bowling'baan' hebt vrijgemaakt. Alles aan de kant dus.
Gebruik nu een tennisbal of plastic speelgoedbal en laat de gasten om de beurt proberen om de kegels omver te gooien.
Je kunt hier uiteraard klassieke bowling regels toepassen, maar ook gewoon omgegooide kegels per beurt tellen.

Luier verwissel race

Verdeel de gasten in twee teams. Geef ieder team een pop met een luier aan, met babykleding en gewikkeld in een deken.
Zet een timer en roep 'start!' Laat nu speler 1 van team 1 het deken van de pop ontdoen en dan doorgeven aan speler 2. Die speler kleedt de baby af en geeft deze door aan speler 3, welke de luier wisselt. Vervolgens weer doorgeven aan speler 1, die de kleding weer aandoet, en als laatste speler 2 die het babydeken weer omdoet.
Laat team 2 hetzelfde doen. Het team dat het snelst de hele cyclus heeft volbracht, wint.

Een leuke variatie is natuurlijk om de race individueel te doen, en iedereen afzonderlijk te timen terwijl ze alle handelingen alleen doen.