Belangrijk bij een baby shower is dat de spelletjes leuk en simpel zijn, en niet al te lang duren. Het is waarschijnlijk beter om meerdere korte spelletjes te doen, dan 1 lang spel.

Baby Hints

Verdeel de gasten in twee teams en laat ze een spelletje Hints spelen.
Tijdens het spel is het de bedoeling dat 1 speler een woord of zin uitbeeldt en zijn of haar teamgenoten proberen dit te raden.
om het spel wat feestelijker te maken, kun je de gasten vragen de woorden in de sfeer van een baby shower te houden.
Denk hierbij aan zwangerschap, babies, ouderschap of specifieke dingen omtrent de aanstaande ouders zelf.
De teams kunnen zelf de woorden of zinnen opschrijven, of het woord kan door de organisator ingefluisterd worden.

Baby telefoon

Vraag aan een gast om een suggestie met betrekking tot ouderschap in het oor van de persoon die naast hem of haar zit, te fluisteren. Die persoon doet vervolgens hetzelfde met de persoon daarnaast, totdat men de hele kamer rond is.
De allerlaatste persoon die de suggestie ingefluisterd heeft gekregen is de zogenaamde 'Eregast' en mag het gehoorde verkondigen aan de rest van het gezelschap. Er is natuurlijk een grote kans dat het inmiddels helemaal niet meer lijkt op de orginele suggestie. En dat kan zeker voor hilariteit zorgen.

Verboden Woord

Dit eenvoudige en makkelijke spel zorgt voor vermaak tijdens de hele Baby shower.
Als de gasten arriveren, geef je hen een sticker. In ieder geval iets wat aan de kleding blijft plakken.
Spreek met iedereen af dat 'baby' het verboden woord is.
Als iemand dus per ongeluk 'baby' zegt. Mag degene die als eerst bij die persoon is, de sticker van de ander hebben. Het doel is simpel: Aan het eind van het feest is degene die de meeste stickers opgeplakt heeft de winnaar!

Baby prijzenslag

Vul een mand met een aantal goedkope maar noodzakelijke baby producten en laat iedereen raden wat de hele mand bij elkaar kost. Het leuke is om er dan wat producten bij te doen die ouders van wat oudere kinderen al een tijdje niet meer hebben hoeven gebruiken. Dat houdt het spannend, aangezien die producten qua prijs wat moeilijker in te schatten zijn.
Degene die het dichtst in de buurt komt van de eigenlijke waarde, wint een bescheiden maar leuke prijs. En natuurlijk krijgen de aanstaande ouders de mand met producten mee naar huis. Dit is een leuke manier om een groot en nuttig kado te geven, zonder dat het veel hoeft te kosten.

Baby foto match

Vraag voor de baby shower aan de gasten om een foto van zichzelf als baby mee te nemen en deze af te geven. Plaats deze foto's bij elkaar op een bord of een muur en geef iedere foto een nummer.

Tijdens de baby shower deel je dan papier en schrijfgerei uit zodat de gasten op kunnen schrijven welke gast bij welke babyfoto hoort. Indien de gasten elkaar niet goed kennen, dan kunnen naamplaatjes wellicht goed werken. Degene die de meeste juiste antwoorden of matches heeft gevonden, wint.